TOSOH Dental Zirkon Nedir?

21-11-2023 14:53
TOSOH Dental Zirkon Nedir?
TOSOH, dünyadaki en kaliteli zirkonya olan patentli tamamen doğal zirkonya nano tozu üreticisidir. Şirket, logosunun %100 TOSOH'tan yapılmayan ve katı kalite politikalarına uymayan herhangi bir ürünle birlikte kullanılmasına izin vermez. Elers Medical Composites, resmi logoyu kullanma hakkı verilen birkaç CAD/CAM disk üreticisinden biridir.
 
Tosoh'un Üstün Nitelikleri
• Mukavemet
• Tutarlılık
• Saflık
• Eskime yok

Taşlama ortamı görünümü

Metalografik mikroskop ile incelendiğinde TOSOH zirkonya tozu, rakiplerine kıyasla mükemmel öğütme ortamı homojenliği gösterir.


Bu tekdüzelik, INDURATE® ürünlerinin kırılma olasılığının pazardaki en düşük seviyede olmasını ve dayanıklılık ve eskime faktörlerinin rakiplere kıyasla eşsiz olmasını sağlar.
 
 

Taşlama ortamı mikro yapısı

Metalografik mikroskop görüntüleri, TOSOH mikro yapısının rakiplerine göre homojen olduğunu ortaya koymaktadır. Resimler ayrıca düşük kaliteli Zirkonyadaki tutarsızlıkları ve safsızlıkları da ortaya koyuyor.


Sinterlenmiş boşlukların mikro yapısı

Doğru Sinterleme işlemiyle (2 saatte 1500C T-maks) HT, ET ve T modellerinin malzemeleri için sonuçlar aşağıda gösterilmiştir. Gördüğünüz gibi, nihai yapının üstün mukavemetine eşit olan mükemmel yoğunlukta hiçbir kusur yoktur.

Taşlama ortamı yüzeyi

Metalografik bir mikroskopla incelendiğinde, TOSOH nano-zirkonyanın her bir parçacığı, düşük kaliteli muadillerine kıyasla mükemmel şekilde pürüzsüzdür. Pürüzsüzlük, parçacıkların birbirine bastırıldığında birbirine ne kadar sıkı tutunduğu üzerinde bir etkiye sahiptir ve bu nedenle mukavemeti ve kırılma olasılığını etkiler.
 
 
3 noktalı ve 4 noktalı bükülme mukavemeti

Güç, 3 noktalı ve 4 noktalı bir testle ölçülebilir. Aradaki fark, 4 noktalı testin daha geniş bir yüzey alanı kullanmasıdır, bu da test edilen alanda küçük bir gözenek olma olasılığını artırır. Bazı üreticiler daha olumlu sonuçlar gösterdikleri için 3 noktalı testler kullanırlar. Tutarsızlıkları gizlemek için genellikle ortalama değerleri de gösterirler.
 
INDURATE® Zirkonya mukavemet değerleri her zaman 4 nokta testine dayalıdır ve ürünün minimum mukavemet değerleri sunulur.


3 noktalı eğilme mukavemeti

3 nokta test edildiğinde, C-1 test örneği iyi görünüyor. Ancak, sadece maksimum değil, minimum eğilme mukavemeti verileri de dikkate alınmalıdır.
 

4 noktalı eğilme mukavemeti
J-1 nano-zirkonya test numunesi için 3 noktalı test değerleri iyi görünüyor ancak 4 noktalı testin düşük değerleri çok farklı görünüyor. Bu, test yönteminin etkisini açıkça göstermektedir.
 

Kırılma olasılığı

Malzemeden yapılmış bir yapının arızalanma ihtimalinin ne olduğunu gösterdiği için kilit bir unsurdur.

Bazı rakipler, özellikle grafiğin üst kısmında iyi bir ezilme performansına sahip görünüyor. Ancak, grafiğin alt kısmı tüm farkı yaratıyor.

Örneğin, 0,5 kgf'de test numunesi F'nin kırılma olasılığı yaklaşık %20'dir - ancak Tosoh'un 0,5 kgf'de kırılma olasılığı %0'dır.

Tutarlılık

Partiden Lota tutarlılık, malzemeden yapılan tüm ürünlerin aynı özellikleri ve aynı teknik özellikleri sergilemesini sağlar. Bu, her birimde tutarlı kaliteyi garanti eder.



Saflık

Saflık, yabancı cisimler bulunmadığından malzemenin yalnızca güçlü olmasını değil, aynı zamanda hastanın sağlığını etkileyebilecek hiçbir olumsuz unsur olmaksızın sağlıklı olmasını da sağlar.

Kimyasal analiz, TOSOH nano-zirkonyanın saflığını ve tutarlılığını gösterir. Kalitesiz markaların zirkonyalarında garip kirletici elementler ve/veya katkı maddeleri bulunabilir. Led bile kalitesiz ürünlerde bulunmuştur.
 

Yaşlanma (Hidrotermal Etki)

TOSOH zirkonyadan yapılmış diskler minimum monoklinik dönüşüme sahiptir veya hiç yoktur.

Bitmiş ürünü kullanan hastaların diş yapılarına zarar vermeyeceği, diş yapısının daha uzun süre dayanacağı ve hizmet edeceği için sıcak ve soğuk içecekleri tüketmekten çekinmelerine gerek yoktur.



Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.